Brezplačno prevajanje

Brezplačno prevajanje je dandanes na voljo na številnih spletnih portalih, ki uporabniku omogočajo približno in osnovno razumevanje besedila. Prav tako se nekateri portali lahko uporabljajo kot podlaga prevajalcu za nadaljnje prevajanje.

Verjetno najbolj znan spletni prevajalnik trenutno je Google Translate (Google prevajalnik). Ustanovljen je bil leta 2006 in nudi brezplačno prevajanje v več svetovnih jezikov. Ethan Shen je v svoji raziskavi o spletnih prevajalnikih ugotovil, da je Google Translate najboljši spletni prevajalnik za prevajanje krajših in daljših besedil.

Več o tem prevajalniku si lahko preberete v našem blogu.

Babelfish je naslednji brezplačni prevajalnik, ki je bil razvit leta 1997 in je bil prvi program svoje vrste. Ponujal je prevajanje v 38 jezikov. Leta 2012 ga je nasledil Bing Translator podjetja Microsoft.

Enostavne prevode kratkih besedil, z dolžino največ 2000 znakov, iz nemščine in angleščine v slovenščino ter obratno, nudi Amebis Presis, katerega priporočamo zgolj za osebno rabo. Za prevajanje daljših besedil je potrebno plačati naročnino po ceniku.

Brezplačne prevode besed oziroma besednih zvez nudijo tudi različni spletni slovarji, kot je na primer PONS in Slovarji Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU.

Linguee in Glosbe sta spletna portala, ki delujeta na podlagi prevajalske spomina (Translation Memory) in prikazujeta prevode s pomočjo konteksta.

Res je, da so spletni prevajalniki brezplačni in so se v zadnjih letih kar precej razvili, je pa vseeno potrebno omeniti, da jih priporočamo zgolj za osebno rabo, saj si podjetje s takimi prevodi lahko ustvari poslovno škodo in izgubi svoj ugled.

Prevajalska agencija K&J Translations ponuja kvalitetne in hitre prevajalske ter lektorske storitve v več kot 85 različnih evropskih jezikov. Zaradi interesa za poslovno sodelovanje, ponujamo podjetjem brezplačne testne prevode in lekturo z obsegom do 250 besed.

Cenik prevajanja
Več o prevajanju

Če imate vprašanja, vam z veseljem odgovorimo na e-naslovu info@kjtranslations.si ali na številki 030 349 700.

    Brezplačna
    ponudba