Tolmačenje

Storitve tolmačenja zagotavlja profesionalni tolmač, ki uporablja govorjeni ali znakovni jezik za tolmačenje sporočila iz izvirnega govorčevega ali piščevega jezika v jezik poslušalca. Ta naloga zahteva, da jezikovni tolmač ohrani tako register (ali ton) sporočila kot tudi sam pomen tega sporočila. Tolmačenje je zvočna oblika komunikacije, pri kateri se prenaša vsaj eno sporočilo v komunikaciji.

Tolmačenje je postalo najbolj priljubljena in hkrati najbolj zapletena jezikovna storitev v današnjem globaliziranem komercialnem svetu. Pri tolmačenju je ključna osebnost tolmača, saj vaš tuji partner smatra tolmača za primarni vir informacij.

Obstajata dve glavni obliki tolmačenja: simultano in konsekutivno tolmačenje:

Simultani tolmači poslušajo, kaj govorec govori, hkrati pa to tolmačijo v drug jezik.

Konsekutivni tolmači poslušajo, kaj govori govornik, in po tem, ko govornik naredi kratko pavzo, posredujejo sporočilo v drug jezik.

Različne vrste storitev tolmačenja

Za zagotavljanje storitev tolmačenja lahko tolmač sporočilo dostavi osebno, po telefonu ali prek video klica. Jasna in natančna razlaga bo nastala, če tolmač jasno sliši sporočilo, dobro razume vsebino in tekoče govori izvorni in ciljni jezik. Minimalne zahteve za tolmača so znanje jezika, ugleden videz, močne komunikacijske sposobnosti in poznavanje dotične narave vašega podjetja. Danes znanje jezika ni več nenavadno, poslovna komunikacija po vsem svetu pa je postala poklic.

Ponujamo naslednje vrste tolmačenja, saj so v zadnjih letih zaradi svoje stroškovne učinkovitosti in prilagodljivosti doživele velik porast priljubljenosti, kjer koli se nahajate:

  • Telefonsko tolmačenje

Storitev, ki povezuje dve osebi v trismernem klicu, ki se morata pogovarjati v dveh različnih jezikih. To je priročna storitev, ki deluje po vašem urniku in jo je mogoče nastaviti v nekaj minutah. Odličen je za sestanke in veliko cenejši kot osebno tolmačenje.

  • Video tolmačenje

Povezuje ljudi, ki potrebujejo pomoč pri pogovoru v različnih jezikih, s tolmačem, ki je običajno nameščen v klicnem centru, s slušalkami in video kamero. Za podjetja po vsem svetu, ki se želijo širiti z učinkovito komunikacijo, so naše storitve video tolmačenja idealna sodobna rešitev in so zdaj postale pomemben vidik vsakodnevne poslovne komunikacije.

Zavedamo se, da so vaše potrebe po storitvah tolmačenja zapletene in specifične. Te podrobnosti so za nas pomembne. Ne pozabite, da boste potrebovali več kot le tolmačenje. Za pokrivanje vseh elementov boste potrebovali storitve pristojne agencije za tolmačenje.

Naši tolmači so bili temeljito preverjeni, da zagotovimo najvišjo kvaliteto tolmačenja. So strokovnjaki na svojem področju in zagotavljajo najbolj natančno razpoložljivo tolmačenje.

Naši strokovnjaki za jezikovno tolmačenje poenostavijo večjezične povezave za podjetja po vsem svetu. Pišite nam za pridobitev takojšnjega tolmača pri K&J Translations, ki bo služil vašim večjezičnim strankam in izboljšal vašo uporabniško izkušnjo.

Poleg storitev tolmačenja nudimo tudi naslednje storitve:

– sodni prevodi,

– grafično oblikovanje prevedenega besedila (v primeru, če želite, da grafična oblika prevoda ustreza grafični obliki originalnega besedila. Priporočamo predvsem v primerih, če je izvirnik besedila v .pdf obliki, vsebuje slike in tabele ali če je izvirnik skeniran).

V primeru, da morate besedilo najprej prevesti in posledično posneti, vam bomo z veseljem pomagali! Samo kontaktirajte nas, povejte nam več o svojem projektu in naš vodja projektov vam bo pripravil brezplačno ponudbo!

Prenesite datoteke.
Brezplačna
ponudba