V tej objavi vam bomo pokazali, kako z vtičnikom Polylang hitro vzpostaviti večjezično spletno mesto WordPress. Polylang omogoča izdelavo večjezičnih spletnih mest. V katerem koli jeziku lahko izdelate in urejate prevode svojih strani in objav.

Kaj pravzaprav je Polylang?

Polylang je WordPress vtičnik, ki vam omogoča izdelavo dvojezičnega ali večjezičnega spletnega mesta. Dodate lahko neomejeno število jezikov in ročno ali s sistemom za upravljanje prevodov prevedete vsebino svojega spletnega mesta (članke, strani, kategorije, oznake, pripomočke, menije, vrste objav po meri, taksonomije, URL-je itd.).

Navodila

1. Namestitev in aktiviranje vtičnika Polylang je prvi korak.

2. Če želite konfigurirati vtičnik, po aktiviranju pojdite na Jeziki » Jeziki.

3. Na strani z jezikovnimi nastavitvami so trije zavihki. Zavihek »Jeziki« je prvi.

4. Tu boste navedli jezike, ki jih boste uporabljali na svojem spletnem mestu. Navesti morate privzeti jezik in vse druge jezike, ki so na voljo uporabnikom na vašem spletnem mestu.

5. Po dodajanju jezikov preklopite na zavihek »Prevodi nizov«. Preden izberete obliko datuma in ure, morate najprej prevesti naslov in opis spletnega mesta.

6. Naslednji korak je, da odprete stran Jeziki » Nastavitve. Na tej strani lahko konfigurirate SEO-prijazne jezikovne nastavitve URL-jev in ustvarite URL-je.

7. Ko končate, kliknite gumb Shrani spremembe, da shranite spremembe.

8. Ko shranite vse, pojdite na domačo stran, kjer bi morali videti povezave do menija glave in zastavice za preklop jezikovnih prevodov spletnega mesta.

To je to!

Polylang je moč, na katero je treba računati pri prevodih. Vsebuje vse, kar potrebujete, da svoje spletno mesto spremenite v večjezično silo.

Vrhunsko večjezično spletno mesto WordPress je edino, kar je boljše od vrhunsko izdelanega spletnega mesta. Tako obdržite vse prednosti svojega trdega dela, imate pa tudi priložnost, da dosežete večje občinstvo, kot bi ga lahko dosegli z enim samim jezikom.

Bistveno je, da vložite čas in denar v visokokakovostne prevajalske storitve. Tako boste na tekočem s sodobnimi poslovnimi praksami. Pri K&J Translations smo tu, da vam pomagamo zagotoviti najbolj kakovostne prevode, s čimer vaše podjetje popeljemo na višjo raven.

Če imate vprašanja, vam z veseljem odgovorimo na e-naslovu info@kjtranslations.si ali na številki 030 349 700.