Svoje spletno mesto lahko ponudite novim uporabnikom in trgom poleg izboljšane izkušnje gledanja, ki pride z večjezičnostjo strani. To bi lahko pomenilo povečanje števila oboževalcev, prodaje, prenosov in drugih meritev, odvisno od vaših ciljev.

Ta funkcija je še posebej uporabna, če vaše spletno mesto ali podjetje deluje v številnih državah ali če ima sedež v državi s številnimi uradnimi jeziki (npr. v Kanadi, kjer sta francoski in angleški jezik oba uradna jezika).

Kaj je Weglot?

Weglot je WordPress vtičnik za prevajanje, ki se brez težav integrira z vašim spletnim mestom, je združljiv s temami in vtičniki WordPress ter ponuja uporabniku prijazen vmesnik za posameznike, ki želijo hitro in enostavno prevesti svoje spletno mesto.

Weglot prepozna vsebino vašega spletnega mesta (vključno z elementi menija) in ga samodejno prevede v jezik, ki ga določite, ko je nameščen in aktiviran. Prevode svojega spletnega mesta lahko nato vzdržujete prek nadzorne plošče v oblaku Weglot (za to potrebujete račun Weglot) z vizualnim urejevalnikom, ki vam omogoča, da po potrebi urejate ročne prevode.

Navodila:

1. Za začetek pojdite v imenik vtičnikov WordPress.org in prenesite, namestite in aktivirajte vtičnik Weglot Translate.

2. Naslednji korak je pridobitev ključa API, ki ga lahko brezplačno pridobite z ustvarjanjem računa Weglot. Prikazal se bo vaš ključ API skupaj s povezavo do vaše nadzorne plošče. Zaenkrat samo kopirajte ključ in se vrnite na spletno mesto WordPress.

3. Ko kliknete novo možnost Weglot v administratorju WordPressa, boste preusmerjeni na stran za nastavitev prevoda. Na tej strani lahko naredite nove prevode za svoje spletno mesto in se odločite, kako bodo prikazani v WordPressu.

4. Začnite tako, da svoj ključ API prilepite v prvo polje, nato pa začnite delati na svojem prvem prevodu. Za ciljni jezik izberite željen jezik, pri tem pa nastavite izvirni jezik na angleščino.

5. V naslednjem razdelku lahko prilagodite videz izbirnika jezika na svojem spletnem mestu. Prilagodite lahko njegovo zasnovo in tudi mesto, kjer se privzeto prikaže na vaših straneh.

6. Nazadnje lahko določite izključitve, da omejite prevode na določena področja svojega spletnega mesta. Ko končate, kliknite Shrani spremembe in vaše spletno mesto bo večjezično! Če si želite ogledati rezultat, pojdite na spletno mesto in poiščite izbirnik, ki ste ga naredili.

That’s it!

Morda se zdi težko prevesti vaše spletno mesto v številne jezike, še posebej, če sami niste večjezični. Vendar pa lahko z vtičnikom Weglot Translate preprosto sestavite spletno mesto, ki ima vse prednosti, da brez časa in truda poskrbi za tujerodne govorce.

Vzemite si nekaj časa, da razmislite o tem, iz katerih jezikov bo vaše spletno mesto imelo koristi, nato pa uporabite Weglot Translate za hitro dodajanje prevodov na vaše spletno mesto!

Bistveno je, da vložite čas in denar v visokokakovostne prevajalske storitve. Tako boste na tekočem s sodobnimi poslovnimi praksami. Pri K&J Translations smo tu, da vam pomagamo zagotoviti najbolj kakovostne prevode, s čimer vaše podjetje popeljemo na višjo raven.

Če imate vprašanja, vam z veseljem odgovorimo na e-naslovu info@kjtranslations.si ali na številki 030 349 700.