Če želite slediti močni konkurenci v sektorju e -trgovine, morate nenehno razmišljati o novih strategijah za razširitev trga in povečanje prodaje spletne trgovine. Večjezično spletno mesto vam omogoča, da dosežete področja, katera vaši konkurenti še niso dosegli; posledično imate veliko možnosti za uveljavitev podobe svoje blagovne znamke v državah, kjer se jezikovne in valutne nastavitve razlikujejo. Poleg tega vodenje dvojezičnega spletnega mesta ne zahteva uporabe dodatnih virov. Stroški vodenja enojezičnega in večjezičnega spletnega mesta so približno enaki. Za nastavitev več jezikov in valut na svojem trenutnem spletnem mestu Magento morate slediti le nekaj preprostim korakom.

V tem prispevku smo ustvarili navodila po korakih, ki vam bodo pomagala pri samostojni izgradnji večjezične trgovine v Magentu:

1. korak: Prenesite jezikovne pakete

Prvi korak je pridobitev jezikovnih paketov, ki jih boste potrebovali za zagon svojega spletnega mesta. Za seznam razpoložljivih prevodov pojdite v trgovino Magento Connect. Med številnimi razpoložljivimi možnostmi izberite pakete, ki najbolj ustrezajo vašim potrebam. Po izbiri in prenosu datoteke boste prejeli datoteko v obliki .gzip. Odprite mapo aplikacije za dostop. Če želite dodati edinstvene datoteke, ki ustrezajo pridobljenemu jeziku, naložite mape za oblikovanje in področne nastavitve. Sedaj lahko nadaljujete z ustvarjanjem novega pogleda trgovine.

2. korak: dodajte nov pogled trgovine

Če želite, da je vaše spletno mesto prikazano v več jezikih, morate ustvariti pogled trgovine za vsak jezik. Kot privzeti jezik bi bil vnaprej konfiguriran samo angleški jezik, če bi namestili Magento brez vzorčnih podatkov. Če bo nameščen s primeri podatkov, bo imel tri poglede trgovine, in sicer francoski, nemški in angleški. Če pa želite videti vmesnik v tem jeziku, morate najprej prenesti pripadajoči jezikovni paket.

Če želite ustvariti nov pogled trgovine, sledite tem korakom:

– Pojdite na svojo skrbniško ploščo in se prijavite – Pojdite na »Sistem«, nato »Konfiguracija« in nato »Upravljanje trgovin«.

– V zgornjem levem kotu izberite »Ustvari pogled v trgovini«.

– Na strani »Pogled nove trgovine« vnesite ime polja in kodo. Na primer, napišite švedščina, če želite odpreti švedsko trgovino.

– Shranite videz trgovine. Vaša trgovina je zdaj odprta in bi morala delovati.

Ko ustvarite trgovino, se vaše spletno mesto ne prikaže v izbranem jeziku. Če želite konfigurirati trgovino, morate namestiti jezikovni paket ali ročno prevesti privzete besedilne nize.

3. korak: Namestite in konfigurirajte jezikovne pakete

Jezikovni paket vključuje datoteke za prevajanje privzetega besedila, ki je prikazano na sprednji strani vašega spletnega mesta. Preden se ti prevodi pojavijo na vašem spletnem mestu, morate spremeniti področne nastavitve.

Sledite naslednjim korakom:

– Pomaknite se do »Sistem«, nato »Konfiguracija«.

– »Področje trenutne konfiguracije« se nahaja v zgornjem levem kotu. Izberite pogled trgovine za jezik, ki ga želite prilagoditi.

-Pojdite na razdelek Splošno na levi. Razširite »Lokalne Nastavitve«.

-Počistite polje poleg možnosti »Uporabi spletno mesto« in v spustnem meniju izberite svoj izbran jezik.

– V zgornjem desnem kotu kliknite gumb »Shrani konfiguracijo«.

Če želite spremeniti jezik svojih zalednih funkcij, pojdite na dno skrbniške plošče in v spustnem meniju »Področje vmesnika« izberite jezik.

Magento ima vgrajen pripomoček za prevajanje privzetih besedilnih nizov. Če ne želite kupiti jezikovnega paketa in namesto tega želite uporabiti ta program za prevod, sledite tem navodilom:

-V spustnem meniju izberite »Sistem« > »Konfiguracija«.

– Pomaknite se v meni »Napredno« in izberite »Razvijalec«.

-V spustnem meniju izberite »Translate Inline«.

– Shranite možnost »Frontend Omogočen« na »Da«, če želite prevesti besedilo na front-end-u.

– Shranite možnost »Omogočeno za skrbnike« na »Da«, če želite prevesti besedilo na back-end-u.

– Ko shranite parametre, uporabite orodje za urejanje prevodov.

4. korak: spremenite opise in kategorije izdelkov

Za vsak pogled v trgovini boste morali urediti opise in kategorije izdelkov. Za dokončanje postopka sledite spodnjim korakom:

– Pojdite v meni »Katalog« na nadzorni plošči in v spustnem meniju izberite »Upravljanje izdelkov«.

– Poiščite izdelek in izberite možnost »Uredi«.

– V meniju »Izberite pogled v trgovini« izberite pogled trgovine, počistite polje »Uporabi privzeto vrednost« in prilagodite vrednost možnosti.

– Kliknite »Shrani« ali »Shrani in nadaljuj urejanje«, da shranite svoje delo.

Po istih korakih kot pri »Upravljanje kategorij« lahko kategorije uredite.

To je to!

Poskrbite, da vaša spletna stran ne služi samo govorcem angleščine. Z zagotavljanjem izdelkov in storitev v drugih jezikih lahko razširite svoj doseg, da bi pritegnili nove stranke, se odpravili na nove trge in obdržali obstoječe stranke.

Bistveno je, da vložite čas in denar v visokokakovostne prevajalske storitve. Tako boste na tekočem s sodobnimi poslovnimi praksami. Pri K&J Translations smo tu, da vam pomagamo zagotoviti najbolj kakovostne prevode, s čimer vaše podjetje popeljemo na višjo raven.

Če imate vprašanja, vam z veseljem odgovorimo na e-naslovu info@kjtranslations.si ali na številki 030 349 700.