Večjezično spletno mesto Squarespace je namenjeno predvsem doseganju novih trgov. Le 53% spletnih uporabnikov govori angleško, kar pomeni, da pogrešate 47% trga.

Lastniki spletnih mest Squarespace bi morali, tako kot vsi drugi, ki poslujejo na spletu, razmišljati o prevajanju spletnih mest kot strategiji za izboljšanje prihodnjih prodajnih možnosti.

Kaj je treba prevesti?

To je odvisno od vašega pristopa in če želite popolnoma večjezično spletno mesto Squarespace, kjer lahko kupci kupujejo blago in storitve od vas, ali pa potrebujete le nekaj strani, da večjezičnim uporabnikom zagotovite kontekst.

Kako naredite večjezično spletno mesto na Squarespaceu?

Za začetek, Squarespace ne ponuja prevajalskih storitev. Preden začnete graditi svoje nove jezikovne strani, morate vsebino prevesti s pomočjo rešitev za človeško ali samodejno prevajanje. Obstajajo pa različne dodatne rešitve, s katerimi lahko svoje spletno mesto Squarespace naredite dvojezično, vse pa imajo različne stopnje uspeha, zato jih bomo podrobno preučili.

Drugič, Squarespace predlaga uporabo naslovne strani kot začetne strani vašega spletnega mesta, tako da lahko potrošniki takoj izberejo željen jezik.

Navodila

1. Ustvarite račun Weglot

Vsi vaši prevodi bodo shranjeni v vašem računu Weglot, ki ga boste lahko nadzirali.

2. Dodajte nove jezike

Ko je vaš račun Weglot vzpostavljen in potrjen, se prikaže zaslon.

Vnesite URL svoje domene, jezik izvirnega spletnega mesta in jezike, v katere želite prevesti svoje spletno mesto. Če želite, lahko prevedene jezike nato spremenite in nato kliknite »naprej«, da nadaljujete na naslednji korak.

3. Nastavite poddomene za jezik

Na tej stopnji boste s svojimi zapisi DNS povezali Weglot s svojim spletnim mestom. Za začetek pojdite na Nastavitve> Domene v skrbniškem območju Squarespace (če ime domene upravlja Squarespace). Naveden bo pod »Upravlja Squarespace«. Nato v spustnem meniju izberite »Napredne nastavitve«.

DNS lahko nato vnesete po potrebi. Na koncu kliknite »Shrani«.

4. Dodajte preklopnik jezika

Zadnji korak pri dvojezičnosti vašega spletnega mesta Squarespace je dodajanje jezikovnega preklopnika v sprednji »front-end« del. Kodo Javascript najdete v razdelku »Nastavitve projekta« na nadzorni plošči Weglot.

Kopirajte in prilepite to kodo v razdelke »Nastavitve«> »Napredno«> »Vstavljanje kode« in »Glava« na nadzorni plošči Squarespace. Če to polje že vsebuje vsebino, preprosto prilepite kodo Weglot na koncu.

To je to!

Tako preprosto je! Vaše spletno mesto Squarespace je sedaj večjezično!

Bistveno je, da vložite čas in denar v visokokakovostne prevajalske storitve. Tako boste na tekočem s sodobnimi poslovnimi praksami. Pri K&J Translations smo tu, da vam pomagamo zagotoviti najbolj kakovostne prevode, s čimer vaše podjetje popeljemo na višjo raven.

Če imate vprašanja, vam z veseljem odgovorimo na e-naslovu info@kjtranslations.si ali na številki 030 349 700.