V tem prispevku vas bomo vodili skozi postopek dvojezičnosti vaših WordPress spletnih mest. Pokazali vam bomo, kako namestiti vtičnike, jih konfigurirati in prevesti vsebino vašega spletnega mesta.

S prevajanjem spletnega mesta WordPress v druge jezike se lahko začnete uvrščati v Googlu pri iskanju novih jezikov. Najboljši del je, da vam ne bo treba ustvarjati novih vsebin; obstoječe koncepte lahko preprosto preoblikujete v nov jezik.

Navodila:

1. Vtičniki za namestitev večjezičnih WordPress spletnih mest

WPML je potreben za prevajanje vseh vidikov vašega spletnega mesta. WPML je modularni vtičnik, ki vam omogoča, da namestite samo tiste komponente, ki jih potrebujete za določena spletna mesta.

Najprej namestite osnovni WPML vtičnik. WPML String Translation in WPML Translation Management bi morali biti nameščeni na večini spletnih mest. Nato boste morali namestiti različne komponente WPML glede na vašo temo in vtičnike.

WPML ima vgrajeno funkcijo namestitve in posodobitve. Potem morate samo namestiti in registrirati osnovni vtičnik. Nato pojdite na Vtičniki> Dodaj novo reklamo v WordPress administratorju. Tam boste videli celoten seznam komponent WPML in lahko izberete tiste, ki jih vaše spletno mesto potrebuje.

2. Za dodajanje jezikov uporabite WordPress

WordPress vam omogoča, da izberete jezik spletnega mesta brez uporabe »večjezičnega« vtičnika, ampak samo enega jezika. WPML vam omogoča, da na svoje spletno mesto dodate toliko jezikov, kot jih potrebujete.

Pojdite v meni Jeziki WPML takoj po namestitvi WPML. Za začetek izberite trenutni jezik spletnega mesta.

3. Vključitev jezikovnih preklopnikov na vašo spletno stran

Obiskovalci lahko z uporabo jezikovnih preklopnikov preberejo vaše spletno mesto v katerem koli jeziku. WPML vam omogoča, da v zasnovo svojega spletnega mesta WordPress vključite več jezikov.

Meniji, pripomočki, strani in objave ter spodnji del spletnega mesta lahko vsebujejo jezikovne preklopnike. Ustvarite lahko tudi svoj jezikovni preklopnik, ki ga lahko uporabite v kateri koli predlogi PHP.

4. Ustvarjanje prevajanja vsebine za spletno stran

Zdaj, ko ima vaše spletno mesto veliko jezikov in uporabniku prijazen preklopnik jezikov, je čas, da se lotite dela. Čas je, da začnete prevajati gradivo.

WPML omogoča preprosto prevajanje vsebine vašega spletnega mesta. Imate možnost, da ga sami prevedete, uporabite eno od številnih dobrih prevajalskih storitev, povezanih z WPML, ali uporabite samodejno prevajanje.

S človeškim prevajanjem in revizijo prevajalske storitve zagotavljajo večjo kakovost. Ko gre za vzdrževanje poslovne spletne strani in ustvarjanje profesionalne podobe, razmislite o vlaganju v kakovostno strokovno prevajanje.

Samodejno prevajanje je v zadnjih letih precej napredovalo. V današnjem svetu strojno prevajanje daje odlične rezultate pri številnih jezikovnih parih. Upoštevajte, da je kljub temu samodejno in da je nadzor še vedno potreben. Priporočamo, da ročno pregledate vse, kar pride iz postopka strojnega prevajanja. Po potrebi lahko vedno posodobite in izboljšate prevod.

To je to!

Fantastično je imeti dvojezično spletno stran, vendar je veliko bolje, če to spletno mesto ustvarja promet. Na srečo WPML obravnava vse tehnične podrobnosti, kar vam omogoča, da se osredotočite na izdelavo strategije in vsebine.

Bistveno je, da vložite čas in denar v visokokakovostne prevajalske storitve. Tako boste na tekočem s sodobnimi poslovnimi praksami. Pri K&J Translations smo tu, da vam pomagamo zagotoviti najbolj kakovostne prevode, s čimer vaše podjetje popeljemo na višjo raven.

Če imate vprašanja, vam z veseljem odgovorimo na e-naslovu info@kjtranslations.si ali na številki 030 349 700.