Odlično poznavanje vsaj enega od svetovno uveljavljenih jezikov je danes ključnega pomena. Še zlasti za mnoga podjetja je bistveno to, da imajo v svoji sredi nekoga, ki jim pomaga prevajati najrazličnejše dokumente.

Ker je takšnega dela iz dneva v dan več in ker morajo biti dokumenti hitro ter profesionalno prevedeni – ker jih morate objaviti, na primer, tudi na spletu –  in to v številnih jezikih, je najbolje, da se kot podjetje ali kot posameznik povežete s strokovno prevajalsko agencijo, ki bo svoje delo opravljala visoko kakovostno, hitro, zanesljivo in ne nazadnje tudi dovolj ugodno, da si boste storitev lahko privoščili.

Čeprav dandanes obstaja veliko učinkovitih in kakovostnih in tudi cenovno dostopnih orodij za prevajanje, pa lahko trdimo, da ima pri prevodu ter podobnih storitvah človeški faktor še vedno največjo veljavo in moč. In tako bo najverjetneje tudi ostalo.

Branje članka vam bo vzelo približno 5 minut.

Ključne prednosti sodelovanja s profesionalnimi prevajalci

1. Vrhunska prilagoditev lokalni kulturi

Lokalizacija je samo ena od izjemno pomembnih jezikovnih storitev, ki vam jo lahko zagotovi strokovno usposobljena prevajalska ekipa. Vrhunski prevajalci besedilo prilagodijo tudi lokalni kulturi; od jezika, oblikovanja barv in slik, ki se morajo prilagoditi tako naročniku kot tudi zakonom in pravilom določene države.

Prevajalci strokovne agencije so materni govorci iz držav, kjer se uporablja ciljni jezik. To pa je ključni dejavnik za razumevanje lokalne kulture in tudi vedenja potrošnikov

2. Odlična pomoč pri poslovanju in trženju

Poslovanje na tujem trgu je dandanes nekaj popolnoma vsakdanjega. Svoje vsebine morate prilagoditi trgu in to vam na najboljši način lahko naredi strokovno podkovana prevajalska agencija, ki ima na tem področju dela za seboj številne izkušnje; s podjetji, tehnologijo, kulturo, seznanjenostjo prednosti na določenem trgu.

Izkušena agencija za prevajanje tako na odličen način pomaga pri oblikovanju tržnih tehnik in idej. Vaša predvidena vsebina bo zadovoljila ciljne potrošnike, ker bo agencija vsebino popolnoma prilagodila vašim ciljem na tujem trgu.

3. Skrbna izbira prevajalcev za vaš projekt

Strokovno podkovana agencija sodeluje s samostojnimi prevajalci z vsega sveta. S tem vašemu podjetju zagotavlja hiter dostop do maternih govorcev ciljnega jezika in do prevajalcev z bogatimi izkušnjami s podobnega področja.

Vrhunska prevajalska agencija ima izjemno stroge zahteve pri zaposlovanju prevajalcev. Pod svoje okrilje jemlje le strokovno usposobljene prevajalce z veliko izkušnjami s področja poslovanja, financ, prava, medicine, izobraževanja idr.

4. Brez težav sprejme večji obseg dela in večje izzive

Ker ima odlična strokovna prevajalska agencija dostop do velike skupine prevajalcev, je delo opravljeno veliko hitreje. Če vaš projekt zahteva prevode v več jezikov, vam agencija v trenutku lahko omogoči več prevajalcev.

Pri takšnem načinu dela vrhunski prevajalci uporabljajo TM – pomnilnik prevodov, ki omogoča konsistentnost prevodov in preprostejše prevajanje tudi za v bodoče.

5. Učinkovito organiziran proces dela

Strokovna prevajalska agencija vam omogoča, da se z vašim projektom istočasno ukvarja več vrhunskih jezikoslovcev; prevajalec skrbi za kakovostne prevode, ki jih druga oseba skrbno uredi, tretja lektorira.                      

Pri delu sodeluje še vodja projekta, ki bdi nad celotnim potekom projekta. Njegova glavna naloga je, da v največji meri skrbi za kakovost, konsistentnost in natančnost prevoda in da upošteva vse dogovorjene termine, ki so bili dorečeni z naročnikom.

 

6. Velik prihranek pri času in denarju

Zavedate se, da pri prevajanju in lokalizaciji ne sme prihajati do večjih niti do najmanjših napak. Prevajanje je prav posebno področje dela, ki ga je treba popolnoma obvladati. V nasprotnem primeru gre veliko zadev narobe, pri čemer lahko po nepotrebnem izgubite veliko denarja in časa.

Če je bila narejena napaka ter je vaša vsebina prevedena v več jezikov, se stroški popravljanja pomnožijo. Če pa boste to delo raje zaupali strokovni prevajalski agenciji, bo delo uspešno opravljeno že v prvem poskusu, vi pa ne boste prihranili samo veliko denarja, temveč tudi časa, saj vam bo zagotovljena vrhunska kakovost.

7. Trden in neuničljiv most med različnimi kulturami

Strokovna prevajalska agencija je odlična pomoč pri prevajanju najrazličnejših vsebin in sporočil. Prevajalci so materni govorci ciljnega jezika. To pomeni, da razumejo jezik, kulturne in lokalne vplive.

Prevajalci imajo prav tako poglobljeno znanje o kulturi in jeziku, v katerega prevajajo, zato skupaj z agencijo predstavljajo zelo trden in neuničljiv most med različnimi kulturami.

8. Idealen partner pri širitvi poslovanja

Izkušena strokovna prevajalska agencija sodeluje s podjetji, ki so vstopila v globalno poslovno področje. Prav te izkušnje pa so izjemno pomembne, da lahko agencija v največji meri pomaga vašemu podjetju.

Agencija za prevajanje vam tako ponuja najkoristnejše informacije o trgu, ki jih sami morda ne boste našli pri svoji raziskavi in analizi podatkov. Izkušnje agencije v polni meri pripomorejo pri oblikovanju odločilnih strategij na določenem trgu.

9. Popolno razumevanje druge kulture

Pri sodelovanju s strokovno prevajalsko agencijo boste pridobili veliko več kot pa samo storitve prevajanja in lokalizacije.

Agencija vam bo pomagala ciljni trg in njegovo kulturo razumeti do najmanjše potankosti.

10. Popolna zagotovitev varovanja osebnih podatkov

Agencija za prevajanje vam zagotavlja zaščito vaših avtorskih pravic, obenem pa tudi varstvo vseh osebnih podatkov, ki se navezujejo na mobilne aplikacije, sporazume, konference ter na pravna vprašanja.

Pravice in osebni podatki pod nobenim pogojem ne bodo posredovane tretjim osebam.

 

 

Ali razmišljate, da bi razširili vaše poslovanje na tuje trge? Pri tem vam lahko zelo pomaga strokovna prevajalska agencija, ki vam delo znatno olajša, saj prevzame odgovornost za organizacijo ter natančnost in lokalizira ter ustrezno prevede vašo vsebino. Zagotovite si natančne prevode in lokalizacijo vaše vsebine, tako da nas kontaktirate na info@kjtranslations.si.