Spodaj si lahko preberete, na katerih portalih lahko preverjate bilance stanj in izkaze poslovnih izidov v različnih evropskih državah. V primeru, če v tem blogu ne najdete države katero iščete, jo lahko poiščete na koncu bloga, kjer je objavljen seznam vseh držav.

Bolgarija

V Bolgariji je vpogled v letna poročila omogočen na spletni strani Creditreport Bulgaria Company Information, kjer si lahko brezplačno ogledate podjetje, organizacijsko obliko in dejavnost poslovnih subjektov Bolgarije.

Kljub temu je vpogled v računovodska poročila plačljiv in je zanj potrebno odšteti med 15€ in 50€, odvisno predvsem od tega, kako hitro želite priti do določenih informacij (od 1 do 5 delovnih dni). Za plačilo v omenjenih zneskih lahko uporabnik dostopa do poročila, transakcijskih računov, bilance stanja, izkaza poslovnega izida, bonitetne ocene in drugega. Na voljo sta tudi dva paketa, in sicer paket Basic za ceno 100€ brez DDV ter paket Pro za ceno 300€ brez DDV. Paketa se med seboj razlikujeta v obsegu podatkov. Spletna stran je na voljo v angleščini.

Bosna in Hercegovina

Do informacij o poslovanju poslovnih subjektov v Bosni in Hercegovini je mogoče dostopati na spletni strani bon.ba, in sicer proti plačilu naročnine za obdobje enega leta v višini 300€ brez DDV. Spletna stran je v bosanskem jeziku. Še ena spletna stran, ki ponuja vpogled v bilanco podjetij je tudi Akta. Tu je pogled mogoč proti plačilu približno 250€ brez DDV.

Črna gora

V Črni gori je mogoče brezplačno dostopati do informacij in podatkov o podjetju, organizacijskih oblikah in dejavnosti poslovnih subjektov na spletni strani Centralnega registra privrednog suda. Druga spletna stran, ki prav tako omogoča brezplačen vpogled v zgoraj omenjene podatke, je SCMN, ki poleg tega prikazuje še podatke o vodstvu in letna poročila vseh delniških družb. Obe spletni strani sta na voljo v angleščini in v srbščini.

Centralna banka Črne gore pa uporabniku omogoča vpogled v največ informacij o poslovnih subjektih. Njena spletna stran je na voljo v srbski in angleški različici. Vsi podatki so plačljivi po ceniku.

Estonija

Na spletnem portalu, ki ga upravlja Centralni register podjetij Estonije, sta uporabnikom brezplačno omogočena iskanje in vpogled v podjetje, dejavnost, davčno obveznost ter organizacijsko obliko poslovnih subjektov. Proti plačilu 1,59€ so na voljo vse ostale informacije. Spletna stran je v angleški in estonski različici.

Latvija

V Latviji omogočata spletni portal Firmas, ki je na voljo v latvijskem in ruskem jeziku, in spletni portal Latvijas Talrunis, ki je na voljo v latvijski, ruski in angleški različici, uporabnikom brezplačen vpogled v podjetje, dejavnost, organizacijsko obliko in informacije o transakcijskih računih. Ob registraciji je omogočen tudi vpogled v letna poročila, ki pa so na voljo samo v latvijskem jeziku.

Litva

Podjetniški register Litve ima svojo spletno stran, kjer je brezplačno omogočeno le iskanje poslovnih subjektov. Vse ostale informacije so na voljo proti plačilu po ceniku, in sicer je za vpogled v profil subjekta potrebno plačati 2,60€, za vpogled v letno poročilo 9€ in vpogled v posamezni dokument letnega poročila, t.j. bilanca stanja, 2,20€. Spletni portal je v angleški in litvanski različici.

Romunija

Spletna stran, ki jo upravlja Ministrstvo za finance Romunije, je na voljo samo v romunskem jeziku. Uporabniki si lahko brezplačno ogledajo podjetje, dejavnost, organizacijsko obliko, bilanco stanja in izkaz poslovnega izida. Kljub temu so podatki zelo poenostavljeni in niso objavljeni za vsa leta.

Severna Makedonija

Proti plačilu je v Republiki Severni Makedoniji na spletni strani Centralnega registra Republike Makedonije mogoč vpogled v podatke o podjetju, organizacijski obliki in dejavnosti do blokad transakcijskih računov in letnih poročil. Prav tako se je za dostop do omenjenih informacij potrebno registrirati po pošti. Cene znašajo 129€, 161€ ali 241€, odvisno od paketa informacij. Na začetku je spletna stran na voljo samo v makedonskem jeziku, po plačilu enega od paketov pa v angleškem in makedonskem jeziku.

Srbija

Vsak uporabnik si lahko brezplačno ogleda podjetje, dejavnost, matično in davčno številko, pravnoorganizacijsko obliko, bilanco stanja, izkaz poslovnega izida, denarnih tokov in izkaz gibanja kapitala na spletni strani Agencije za privredne registre. Vpogled v podatke je mogoč za zadnji dve leti. Spletna stran je na voljo v angleškem in srbskem jeziku. Pri iskanju poslovnih subjektov pa se spletna stran začne prikazovati samo v srbskem jeziku, in sicer v cirilici.

Velika Britanija

V angleškem jeziku je na voljo spletna stran Company Check, ki omogoča brezplačen vpogled v podjetje, dejavnost podjetja, organizacijsko obliko, stanje TRR in bilanco stanja. Za zadnjih 5 let je uporabnikom omogočen tudi vpogled v finančne podatke poslovnih subjektov, v kolikor se uporabnik vpiše na stran preko Facebookovega ali Googlovega računa.

Če ugotovite, da so kateri od podatkov zastareli, nas o tem, prosimo, obvestite.

Izberite državo za katero želite izvedeti več informacij: