Priporočila za delo imajo lahko ključno vlogo pri izbiri kandidatov za delovno mesto. Pomembna so zlasti zato, ker delodajalcem lahko bistveno olajšajo izbor, kandidatom pa povečajo možnost za zaposlitev.

V tujini so priporočila praviloma sestavni del spremnega pisma. Večina tujih podjetij pri odhodu delavcu izročijo priporočilo kot izraz dobrih želja in uspehov v prihodnosti. Pri nas v Sloveniji je to redkejši pojav. Če boste poleg spremnega pisma v roki imeli še priporočeno pismo, ste vsekakor velik korak pred drugimi kandidati, ki se potegujejo za isto delovno mesto.

Branje članka vam bo vzelo približno 2 minuti.

Sestavni deli priporočenega pisma

Priporočeno pismo naj bi vsebovalo:

  1. Podatke o poslovnem odnosu med pišočim ter delavcem.
  2. Predstavitev delovnega mesta, obveznosti in nalog, ki jih je delavec opravljal.
  3. Subjektivni opis delavca, ki vključuje močna področja ter lastnosti delavca, ki so najbolj pripomogle k rasti podjetja.
  4. Podatke o podjetju in piscu priporočila; lastnoročni podpis in žig na koncu pisma (zaradi verodostojnosti priporočila).
  5. V zaključku se praviloma navede še stopnja priporočitve, na primer priporočam brez zadržkov/zelo priporočam/priporočam z nekaj zadržki …
  6. Priporočilo ne sme vključevati lažnih podatkov.

Sestavni deli pooblastila

Koga prositi za priporočilo?

Za priporočilo prosite delodajalca oziroma osebo, za katero menite, da bo svoje delo opravila verodostojno in kakovostno. Če ste se pri določenem delodajalcu še posebej dobro izkazali, je še toliko bolje, da ga prosite za priporočilo.

Z delodajalcem se dogovorite za izreden sestanek, na katerem mu pojasnite, da si želite priporočilo ter mu povejte, zakaj si ga želite imeti. Ko vam priporočilo napiše, se mu tudi osebno zahvalite.